torsdag 8 november 2007

Stjärnöga

Stjärnorna gnistrar och glimmar i vinternattens molnfrihet. Stjärnorna ser på oss och blinkar åt de vilsna, de som behöver vägledning, eller flirtar med dem som ser på dem. I själva verket är det en ljuspuls vi ser, sken från gamla tider, ljusår bort

Jag vill visa er vår härliga härdiga blomma Stjärnöga, som stått hela sommaren och hösten i en stor lerkruka. Ännu denna dag, den 8 november efter 6 grader kallt ute, har de i det inglasade uterummet alltjämt sin spänst och sin fräschhet kvar. De har slutit sina kalkar för att skydda sina "hjärtan".
Så här har de sett ut vid olika fotograferingstillfällen i år:



Innan denna sköna trädgårdsblomma, som också finns i många andra färger, kom till vår trädgård, var Stjärnöga för mig en av Wilhelm Stenhammar tonsatt romans, ofta framförd och mycket vacker. Nu är blomman ju en fägring för ögat och en skön "tonsättning" för sinnet, så den har blivit en favorit.

Noterar ofta hur den uppför sig inför kyla och regn, för sol och skymning. Den har en öppen relation med Skaparen och beror även den av Guds vilja att förse människorna med livsglädje. Skapad av Gud för människans skull.


Recensera gärna här!
Kristen Topplista från  Jesussajten.se






Inga kommentarer: