tisdag 27 november 2007

Ljuspunkter i tillvaron

Vi behöver ljuspunkter i tillvaron - inte minst under den mörka delen av året - och nu tätnar ju mörkret ytterligare några veckor och ligger sen som en tung markering mot alla ljusa förhoppningar och verkliga ljus i sak och sinne, mot snö som ibland är mörkersmittad och ibland som den renaste syndfrihet för våra vintersteg och norrskenspromenader.Ibland är det snöfritt och molnen snötungt mörka medan solen lägger varningsljus över fält och hus.
Strindbergslampan speglar sin upplysning i fönstret ut mot mörkret, ungefär som författarens böcker speglar sin tids upplysning och atmosfär genom flertalet upplagor av sina verk. Jag tycker den här bilden kan uttrycka en kosighet och känslan jag får är litet bakvänt uttryckt så: Lamporna släcker dagsljuset. De kupiga glasens mjuka rundning och varma färg ger kvällstrivsel.


Jag kan inte låta bli att ta med denna textförsedda bild, faktiskt ett elektroniskt vykort du kan sända från den här sidan till någon Du vill ut och ta "månpromenad" med. I vänsterkolumnen på den sidan står ordet vykort, det klickar du på och letar fram denna bild (el någon annan, det finns många andra att välja på. )

Varken vinter eller snö, men en klassisk önskebild för en amatörfotograf på semester i Fiskebäckskil (Gullmarstrand) några augustidagar. På något sätt känns solen som mest påtaglig när den rullar ner bakom horisonten - lägger sig som en bubbla i det stora vattenpasset i Guds hand. Vågorna vaggar och vyssar, molnen letar bästa mantelskruden och bergens och skogarnas kulisser bildar det fallande mörkrets fond.
Recensera gärna här!

Kristen Topplista från  Jesussajten.se

Inga kommentarer: